Dirigent

Geboren in het Westvlaamse Roeselare, wist Dries Raes al heel snel dat de saxofoon het muziekinstrument zou worden welke hij heel graag zou leren temmen. Op 9-jarige leeftijd trok hij volle moed naar de muziekacademie van Roeselare, bijafdeling Hooglede, om zijn eerste muzikale noten te leren. Na zijn studies aan deze academie trok hij naar de hoofdstad van Oostvlaanderen om aan het Koninklijke Muziekconservatorium zijn muzikale bagage uit breiden. Naast het temmen van de saxofoon, volgde hij te Gent ook onder andere transpositie en HaFaBra-directie bij Eddy Van Oosthuyse en Dirk Brossé.

Na zijn studies trok hij, samen met zijn vrouw Anja Holbrechts, naar de provincie Antwerpen en hield hij zich aanvankelijk schuil te Oppuurs.
Samen met enkele vrienden-muzikanten richtte hij een streetband op, (Europa's Streetband) en zorgde samen met Anja Holbrechts voor een stevige jeugdopleiding te Grimbergen en Sint Niklaas.

Sinds augustus 2010 hebben ze de uitdaging aangenomen om dergelijke jeugdopleiding op punt te zetten bij de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden Oppuurs.

Hij is zelf actief als saxofonist bij het Mechels Harmonie Orkest en als zanger bij het Gemengd Koor Animato van Oppuurs. Hij had ook een eigen a capella-groepje ‘Da Quattro Venti’. Ondertussen is Dries ook dirigent bij Koninklijke Fanfare Sinte Catharina uit Hoogstraten.